Biologer värnar om Ugglarps mosse

Trelleborgs biologiska förening uppmanar i ett brev byggnadsnämnden att säga nej till bygglov för ett planerat hus vid Ugglarps mosse.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2002

Föreningen ställer sig också helt oförstående till att länsstyrelsen gett dispens från strandskyddet vid Ugglarps mosse och tillstyrkt bygget. Enligt föreningen handlar det inte bara om att bygga enbostadshus på vad som anges som en trång tomt som redan är tagen i anspråk. Tomten gränsar, enligt föreningen, direkt mot en av sjöarna i mossen på en sträcka av 80 meter och i norr på en ungefär 50 meter lång sträcka mot sumpskogen, som föreningen betecknar som både unik och mycket skyddsvärd. - Det handlar om exklusivt boende med sjötomt, helt i strid med gällande strandskydd, skriver föreningen. Biologerna anser att ett bygge innebär ett stort intrång på det rörliga friluftslivet och har mycket negativ verkan på livsmiljöer för djur. Miljönämnden i Trelleborg har överklagat länsstyrelsens beslut att ge dispens från strandskyddet till Miljödomstolen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.