Annons

Bingsgård protesterar mot häktesnedläggning

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård dömer ut förslaget om att lägga ned häktet i Trelleborg. Under onsdagen skickar han ett brev till Kriminalvårdens generaldirektör Lars Nylén med en uppmaning att tänka om.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2009

TRELLEBORG. – Förhoppningen är att de överväger sitt agerande. Vi har ett fungerande häkte, det vore dumt att slå sönder det för en kortsiktig besparing, säger Ulf Bingsgård.

Han ifrågasätter att utbyggnaden av häktet i Helsingborg räcker för att täcka behovet då befolkningen ständigt ökar. Dessutom menar han att det bör finnas ett häkte i Trelleborg på grund av hamnen där det förekommer smuggling av både människor och narkotika.

Annons

– Vi är en relativt stor stad och vi har polisverksamhet, så vi borde ha ett häkte. I framtiden kan det bli så att häktade får sitta i Helsingborg och köras till Ystad, det blir väldigt omständligt, säger Ulf Bingsgård.

Han är rädd att det i förlängningen ska påverka kommuninvånarnas trygghet.

– Om polisen lägger all sin tid på att köra till olika häkten får de ingen tid att vara på plats ute i verkligheten.

Det är inte första gången Ulf Bingsgård protesterar mot förslag från statliga myndigheters förslag. Han är övertygad om att han kan göra skillnad.

– Till exempel när tullverksamheten i Trelleborg hotades tror jag att det hade en viss påverkan att jag hörde av mig till generaldirektören. Men det var de fackliga som drog största lasset med protestlistor och så vidare. Jag tror det är viktigt att man visar att man i kommunen är enig, säger han.

Niclas Sörenson
Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons