Annons

Bingsgård öppnar dörren för stjärnorna

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), stänger inte dörren för att Trelleborgs kommun ska vara med och betala för större artister på Palmfestivalen.
Trelleborg • Publicerad 27 mars 2012
Ulf Bingsgård.
Ulf Bingsgård.Foto: Albin Brönmark

Det kommer dock inte att bli i år.

– Vi gör redan en ganska stor satsning på ett annat evenemang, "Trelleborg till tusen", säger Ulf Bingsgård.

Annons

Det var i gårdagens tidning som TA kunde berätta att Palmfestivalens nya ordförande, Ola Svensson, skrivit ett brev till Ulf Bingsgård och förklarat att festivalen vill locka större artister. Men eftersom kostnaderna för stora artister skjutit i höjden vill man att kommunen är med och delar på kostnaden.

Ulf Bingsgård är inte avvisande, men anser inte att kommunen ska vara ensam medfinansiär.

– I så fall måste det ske under förutsättning att det finns andra aktörer som går in i motsvarande grad, säger han.

De flesta år har kommunen gett ekonomisk kompensation till festivalen genom att inte ta betalt för det arbete som kommunens personal lägger ner, till exempel elanslutningar, städning och flyttning av blomkrukor. Det har hänt att kommunen gett bidrag till underhållningen, men det har inte hört till vanligheterna.

Enligt Ulf Bingsgård handlar det om prioriteringar. Om man väljer mellan att ha mer personal i förskolan eller en stor artist på Palmfestivalen är valet ganska självklart, menar han. Å andra sidan är festivalen ett utmärkt tillfälle att marknadsföra Trelleborg.

– Det stärker varumärket. Om man kan locka folk till festivalen så kanske de vill komma tillbaka igen veckan efter, säger han.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons