Bingsgård mot väggen om väg

På tisdagen fick Skåreborna chansen att grilla kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) under en pubkväll. Många av frågorna kretsade kring väg- och trafikmiljö.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2013
Kommunalrådet Ulf Bingsgård arrangerade på tisdagskvällen en av sina pubkvällar. Den här gången var platsen Skåres hamn.
Kommunalrådet Ulf Bingsgård arrangerade på tisdagskvällen en av sina pubkvällar. Den här gången var platsen Skåres hamn.Foto: Tomas Nyberg

Lokalen i Skåres hamn var fullsatt. Många Skårebor hade tagit chansen att ställa frågor och få svar från kommunalrådet.

Hetast gick diskussionerna om vägen som går genom Skåre. Trafiken där är intensiv. Samtidigt som hastighetsbegränsningen är satt till 70 kilometer i timmen. Något som är en direkt trafikfara menade flera personer som deltog på mötet.

I flera år har frågan om att stänga vägen diskuterats. Den skulle då flyttas och gå mellan Skåre och Maglarpsrondellen. På frågan om vad som blivit av projektet svarade Ulf Bingsgård att det hänger samman med problemen kring utvecklingen av Maglarps strand och Stavstensudde.

- Det finns med i översiktsplanen. Men länsstyrelsen har haft avoga synpunkter på den planen. Dessutom har vi kvar skjutbanan i Maglarp och då är inte exploatörerna villiga att bygga vidare, sa Ulf Bingsgård.

Maria Sällberg
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.