Bingsgård möblerar om

Nu blir Ulf Bingsgård (m) i Trelleborg kommunalrådet med Sveriges minsta skrivbord.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2007
Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård (m) har flyttat in i sitt nya tjänsterum på Rådhuset, med Sveriges troligen minsta kommunalrådsskrivbord. Bild: Tomas Nyberg
Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård (m) har flyttat in i sitt nya tjänsterum på Rådhuset, med Sveriges troligen minsta kommunalrådsskrivbord. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Får jag plats med datorn, penna, ett anteckningsblock och en kaffekopp räcker det, säger Ulf Bingsgård i sitt nya tjänsterum på Rådhuset där möblemanget nu har anlänt.

När kommunstyrelsen i somras sade ja till att köpa nya möbler till kommunalrådets nya tjänsterum för 200 000 kronor blev det debatt. Oppositionsrådet Catherine Persson (s) menade att rummet, sessionssalen på nedre våningen i Rådhuset, behövdes som konferensrum.

Ulf Bingsgård anser dock att även om rummet nu är hans tjänsterum kan en rad möten där han är med hållas i rummet.

– Här finns en sittgrupp och ett konferensbord där man kan sitta upp till tolv personer, förutom mitt skrivbord, säger han.

Bingsgård tänker föreslår att konferensrum i Rådhuset ska få namn efter de gamla kommunerna som gick ihop i den nya storkommunen Trelleborg.

Sittgruppens fåtöljer är köpta hos DUX i Trelleborg medan övriga möbler kommer från ett företag i Malmö, köpta på anbud.

Stilen är stram och modern. Dessutom tänker Ulf Bingsgård sätta upp ny konst på väggarna, som kanske ska vara belyst så att utomstående kan titta in på den under kvällstid.

– Jag vill gärna byta en gång i halvåret eller så och ha olika verk på väggarna. De syns ju mer här än i något magasin vid museet, säger han.

Det minimala skrivbordet då. Varför väljer man som kommunalråd ett skrivbord som inte är större än en skolbänk?

– Jag ska inte ha en massa papper på bordet. Antingen så ska de in i en pärm direkt eller så ska de kastas. Sen vill jag inte sitta bakom ett skrivbord hela tiden. Vill jag läsa kan jag sitta i en fåtölj i stället.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.