Annons

Bingsgård lämnar ungdomsgruppen

Politikern Ulf Bingsgård (m) hoppar av barn- och ungdomsberedningen. Han protesterar mot kommunens sätt att sköta demokratiarbetet som gäller framför allt skolungdomar.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2004

Nu lämnar han uppdraget i vredesmod. Droppen som fick bägaren att rinna över var när han inte fick den respons som han krävde för sin motion om att skapa en ungdomsregering, där eleverna får större insyn och inflytande i det politiska arbetet. Han har drivit frågan om elevdemokrati hårt under det senaste året och engagerat sig för att barn- och ungdomar ska få skicka sina representanter till bland annat kommunfullmäktige. - Jag är besviken. Allra helst hade jag hoppats få större gensvar. Efter det svala intresset som visades vid kommunfullmäktigemötet i måndags drar jag slutsatsen att ungdomsfrågorna inte har någon särskilt hög dignitet och att man anser att de demokratiska grundprinciperna inte är särskilt viktigt. Politikerna i fullmäktige ger i alla fall den signalen, säger han. I sitt brev till kommunstyrelsen, där Ulf Bingsgård deklarerar att han avgår från Barn- och ungdomsberedningen, skriver han: "Jag kan enbart beklaga det inträffade och hoppas att för ungdomarnas skull att de lär sig parlamentariska grundprinciper annorstädes då det inte kommer ges den möjlighet i Trelleborg i form av en ungdomsregering". Lizian Kyreus, s-politiker, som nu tagit över ordförandeklubban i Barn- och ungdomsberedningen beklagar Bingsgårds oväntade avhopp: - Synd att han lämnar sin plats nu när vi börjat få fart på vår grupp efter att ha varit på sparlåga, kommenterar hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons