Annons

Bingsgård i söderled med vikingar och mat

Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård (m) drar i söderled till vänorten Sassnitz på lördag för att fira svensk midsommar med vikingar, folkdansare, elever från musik- och dansskolan, turistbyrån och representanter från Skånsk mat, sammanlagt 73 personer.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2008
Ulf Bingsgård i knipa, räddas av borgfrun Ylva Kristina Ekelund från vikingen Ola Bogrens attack. Bild: Claes Nyberg
Ulf Bingsgård i knipa, räddas av borgfrun Ylva Kristina Ekelund från vikingen Ola Bogrens attack. Bild: Claes NybergFoto: 

– Tidigare har Söderslätts folkdanslag varit över och visat upp sig, med någon majstång och några representanter för kommunen. Jag vill att vi satsar mer för att visa upp vad man kan uppleva här i Trelleborg, säger Ulf Bingsgård.

Ett av syftena med att fira midsommar en vecka i förväg i Sassnitz är att locka dagsturister från Nordtyskland till Trelleborg.

Annons

– Vikingarna är med för att vi vill berätta om möjligheterna att besöka Trelleborgen, säger Ulf Bingsgård.

Skånsk mat lagar äggakaga och har också med sig spettekakor. Musikeleverna ger gemensamma konserter med Sassnitz musikelever

– Om det slår väl ut är det tänkt att bli tradition, säger Ulf Bingsgård.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons