Annons

Bingsgård håller fast vid flytt av Gasverket

– Jag känner inte alls igen att kommunledningen har skickat signaler att det inte blir någon flytt av Gasverkets verksamhet till Parken, säger Ulf Bingsgård (m), kommunalråd i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2008
Ulf Bingsgård är förvånad över att fastighetskontoret tänker starta upprustningen av Gasverket. Arkivbild: Claes Nyberg
Ulf Bingsgård är förvånad över att fastighetskontoret tänker starta upprustningen av Gasverket. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Ulf Bingsgård blir mycket förvånad när han hör att Fastighetskontoret nu tänker starta arbetet med renoveringen av Gasverkets lokaler snarast.

– Jag har åtminstone inte skickat ut några sådana signaler, säger han. Jag menar att planerna på en flytt fortfarande är i högsta grad levande.

Annons

Ulf Bingsgård har tidigare framfört att Gasverkstomten är en oerhört attraktiv tomt som ligger centralt. En del av den används i dag som depå för gatuavdelningen, och det menar Ulf Bingsgård inte känns rätt.

En flytt av Gasverkets verksamhet till Parken skulle innebära att kommunfullmäktiges sammanträden flyttas till Rotundan, som Bingsgård menar är bättre.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons