Annons

Bingsgård gillar idén om ny fotbollsarena

Tanken på en ny fotbollsarena i Trelleborg tar allt mer form. Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF, ser framför sig en liknande arena som Elfsborg har byggt i Borås.
Trelleborg • Publicerad 29 mars 2007
Här någonstans mellan väg 108 och E6, invid den planerade ringvägen, kunde den nya arenan hamna, med köpcentrum runt omkring.
Här någonstans mellan väg 108 och E6, invid den planerade ringvägen, kunde den nya arenan hamna, med köpcentrum runt omkring.Foto: 
Borås Arena är föredömet när TFF och kommunen diskuterar ett helt nytt fotbollsstadium i Trelleborg. Bild: Borås kommun
Borås Arena är föredömet när TFF och kommunen diskuterar ett helt nytt fotbollsstadium i Trelleborg. Bild: Borås kommunFoto: 
Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF, diskuterar med kommunledningen om en ny fotbollsarena norr om Trelleborg.
Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF, diskuterar med kommunledningen om en ny fotbollsarena norr om Trelleborg.Foto: 

– Men kanske inte lika stor som i Borås, säger han. Konceptet tror jag dock på, med en arena för fotboll och andra stora evenemang och med ett köpcentrum runt omkring.

Trelleborg kommunalråd Ulf Bingsgård (m) är med på noterna, trots att han själv aldrig sett en fotbollsmatch i hela sitt liv.

Annons

– Först och främst vill jag betona att det rör sig om planer som ännu är i sin linda, säger han. Vi har diskuterat en ny arena med ett köpcentrum i anslutning till det. För att råda bot på sin obildning när det gäller fotboll tänker Ulf Bingsgård går på TFF: s hemmapremiär mot IFK Göteborg på långfredagen.

– Det blir mitt livs första fotbollsmatch, säger han.

Senare under säsongen ska Ulf Bingsgård även följa med när TFF spelar mot Elfsborg på Borås Arena, för att studera hur man lagt upp bygget där.

– Det liknar ju det sätt som Percy Nilsson bygger på vid Hyllie inne i Malmö också – även om storleken där är en helt annan än vad som skulle bli aktuellt i Trelleborg, säger Ulf Bingsgård. Kommunen har inga ekonomiska möjligheter att själv bygga en sådan arena.

Vid diskussionerna om den nya arenan har man kommit fram till att den bästa platsen troligen är norr om Trelleborg, i anslutning till den planerade nya ringvägen kring Trelleborg. En stor fördel med att flytta arenan från den nuvarande platsen vore att problemen med p-platser skulle lösas. Borås arena har blivit ett föredöme för många fotbollsklubbar runt om i Sverige. Borås Arena byggdes och ägs av Borås Arena AB, ett helägt dotterbolag till Elfsborg. När Elfsborg bytte från Ryavallen till den nya arenan fördubblades publiksnittet och intäkterna ökade kraftigt. Det finns även ett handelsområde i närheten av arenan som Elfsborg dock sålt till handlarna. Nu planerar man att bygga ytterligare ett handelsområde vid Borås Arena. Kostnaderna för arenan stannade på cirka 117 miljoner kronor.

Borås Arena har konstgräs, så att arenan kan användas till obegränsat antal matcher och träningar, konserter och andra arrangemang.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons