Annons

Bingsgård gillade vad han såg

Trelleborgs nya kommunalråd Ulf Bingsgård (m) gillade vad han såg på Vångavallen, när han tittade på sitt livs första fotbollsmatch, när Trelleborgs FF hade hemmapremiär i allsvenskan.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2007
Bild:Tomas Nyberg
Bild:Tomas NybergFoto: 

Han var till och med beredd att komma med en liten analys av matchen.

- Det är rolig fotboll, men de verkar lite våryra fortfarande. Det var en del tabbar i försvaret på båda håll, tyckte Ulf Bingsgård.

Annons

Ulf Bingsgård menar att en viktig del i att locka fler till matcherna är att ordna mer av underhållning och annat utanför själva fotbollen.

- Då kan man få med även de som inte är jätteintresserade, säger han.

Trots att han själv inte haft något stort fotbollsintresse tidigare inser han vikten av att ha ett allsvenskt fotbollslag i kommunen.

- Det är naturligtvis mycket viktigt. Det är också bra att laget heter som kommunen. När de spelar gör de ju reklam för Trelleborg. Den som inte känner till det vet ju inte att Elfsborg kommer från Borås.

Lite skämtsamt säger han att målet för TFF måste vara att vinna allsvenskan.

- Om inte i år så åtminstone under mandatperioden. Jag ger dem fyra år, säger Ulf Bingsgård och skrattar.

I sin almanacka har han skrivit in alla hemmamatcherna under säsongen.

- En går dock samtidigt som kommunfullmäktige har sammanträde, så där får jag nog prioritera politiken.

Ulf Bingsgård får medhåll i sina ljusa förhoppningar för TFF av ett gäng killar som håller på sitt favoritlag i ur och skur.

- Vi tror att de vinner. Eller åtminstone att de kommer bland de fyra bästa, säger Robin Borglin, Robin Mjärling, Andreas Nummela, Lukas Karlsson och Adam Johansson.

Annons

Deras favoritspelare?

- Fredrik Persson! svarar de med en mun.

Kent Andersson och Sven-Olof Jeppsson från Vellinge passade också på att se TFF på långfredagen.

- En allsvensk premiär vill man ju inte missa, säger de båda, medan de låter sig väl smaka av korven på Vångavallen i den lite kylslagna aprileftermiddagen.

De båda vellingeborna är inte lika optimistiska när det gäller var TFF ska hamna som kommunalrådet om småkillarna i hejaklacken..

- Ett mittenlag, tror de båda.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons