Bingsgård bjuder in tullchefen

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) vill diskutera uppsägningen av tullarna i Trelleborg med generaltulldirektören Karin Starrin. Därför har han bjudit in henne till Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2008

Han vill visa henne hur trafiken på Trelleborg har ökat de senaste åren och vilken utveckling som prognoserna pekar ut. Ulf Bingsgård tar gärna en diskussion hur tullens organisation ska kunna bli mer effektiv, men utifrån perspektivet att Trelleborg ska vara en av de orter som tullarna utgår ifrån, det vill säga att tullarna i Trelleborg inte ska sägas upp.

För att riktigt locka Karin Starrin att komma till Trelleborg så erbjuder Ulf Bingsgård också ett studiebesök i Trelleborgs hamn.

Fackförbundet Tull-Kust har nu informerats om utredningen som föreslår att alla tullare i Trelleborg sägs upp senast i maj.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.