Bilträff som det svänger ordentligt om

Det är för andra sommaren som bilträffen Route One O One hålls i Anderslöv. I kväll gästade Svenne Hedlund, men det var inte första gången han var på besök.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2014
Svenne Hedlund bjöd smakprov ur från sin nya samlingsplatta.
Svenne Hedlund bjöd smakprov ur från sin nya samlingsplatta.Foto: Foto: Sebastian Mårtensson

– Jag har varit här tidigare, men jag kommer inte ihåg vad det hette, sa Svenne Hedlund, känd från både Hep Stars och Svenne och Lotta.

– Du har varit på Rosenhagen! ropade ett fan från publiken då.

Det var många som hade samlats i Anderslöv, och det var antagligen Svenne Hedlund som drog.

– Han är det absolut största dragplåstret i sommar, även om vi har fina bilar här också, säger Bertil Åkesson, arrangören bakom träffen.

Han uppskattar att ungefär 200 personer och 100-150 bilar kommer när de har träff.

– I dag är här minst 700 personer i alla fall, för det är så många biljetter vi sålt, säger han glatt.

Svenne Hedlund sjöng inte bara, utan stannade och signerade sin senaste skiva. Bertil Åkesson var glad över att äntligen ha fått dit honom.

– Tommy Koffed som startade upp det här med mig, som tyvärr har gått bort nu, brukade prata i radio, då kom han i kontakt med Svennes manager. Och nu är han här, långt om länge, sa Bertil Åkesson.

Maria Sällberg
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.