Annons

Bilskoleelevfick stor stengenom rutan

Ett pojkstreck kunde i fredags orsakat en allvarlig händelse för Tommy Nordbjörk när han och hans bilskoleelev körde på Bryggaregatan. I höjd med Trelleborgen kastades plötsligt en knytnävsstor sten rakt in genom sidorutan bak.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2005
I fredags körde Tommy Nordbjörk tillsammans med en bilskoleelev på Bryggaregatan. I höjd med Trelleborgen kastade en 12-årig pojke en stor sten rakt igenom bilens sidoruta. Bild: Mårten Svemark
I fredags körde Tommy Nordbjörk tillsammans med en bilskoleelev på Bryggaregatan. I höjd med Trelleborgen kastade en 12-årig pojke en stor sten rakt igenom bilens sidoruta. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

Den kraftiga smällen då stenen träffade träffade och krossade rutan gjorde att Tommy Nordbjörk först trodde att någon skjutit med gevär mot bilen. Han ringde genast 112 och talade om för polisen vad som hänt. Därefter körde han och den elev som för ögonblicket körde bilskolebilen in på en gata bakom Trelleborgen. Där, gömda bakom ett plank, satt tre unga killar.

– Vi fick fatt i dem och höll dem kvar i en och en halv timme till polisen kom, säger Tommy Nordbjörk.

Annons

Händelsen inträffade vid 16-tiden i fredags förra veckan, drygt en timme efter att banken i Anderslöv blev rånad. – Det är förfärligt att det ska ta så lång tid. Jag slog ju larm om att någon hade skjutit mot bilen, jag trodde ju det först, säger Tommy Nordbjörk som fortfarande är skärrad efter händelsen.

– Jag satt här framme, hade stenen träffat här vet man ju inte vad som kunde hänt. Det var ju ett rent mordförsök, säger han och pekar på passagerarplatsen fram.

Tillslut kom en trafikpolispatrull till platsen och kunde ta upp en anmälan. Någon utredning kommer dock inte att göras av polisen. De tre misstänkta pojkarna är bara 12 år gamla och alltså inte straffmyndiga.

– Jag har fått lägga ner det hela men vi skickar en skrivelse härifrån till föräldrarna och till socialen, säger Ann-Christin Sjöbeck på Trelleborgspolisen.

För Tommy Nordbjörk har händelsen vållat en del bry. Dels fick han ställa in körlektioner som skulle gjorts med den skadade bilen och dels så har han fått köra ett par vändor till Malmö för att få bilen lagad.

– Inte en enda av föräldrarna till pojkarna har kontaktat mig ännu, konstaterar Tommy Nordbjörk.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

@$:Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons