Annons

Bilskojare fick tre månader till

Den välkände bilskojaren ville ha ett kortare straff men hovrätten ökade på de två års fängelse han fick i tingsrätten med ytterligare tre månader.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2007

Den 52-årige trelleborgaren hade satt i system att lura av folk deras bilar genom att låtsas köpa deras bilar för att sedan sälja dem vidare. Han hade sin son med på en kant. Till köparen betalade han en handpenning, oftast omkring 5000 kronor, även om bilen var värd en halv miljon. Sedan lovade han betala resten så snart han sålt bilen vidare. Men den tidpunkten inträffade aldrig, åtminstone för de lurade bilsäljarna.

I tingsrätten stod han åtalad för att ha lurat tio personer på deras bilar, och en båtägare, till ett totalt värde, med handpenningen avdragen, på 1,7 miljoner kronor. 52-åringen lät sin 20-årige son stå på de flesta köpehandlingarna, men domstolarna bedömde att det var fadern som var den aktive i transaktionerna.

Annons

Bilskojaren avtjänar redan ett fängelsestraff för liknande brottslighet. Hovrätten beslöt att om 52-åringen släpps i förtid från de pågående straffet så ska han häktas omedelbart och sättas tillbaka i fängelse för att avtjäna straffet för den senaste serien av bilskojerier.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons