Annons

Bilprovningen öppnar i nya lokaler

En investering på omkring 25 miljoner kronor och en ökning av kapaciteten med 10000 bilar om året. På tisdag öppnar den "nya" Bilprovningen på Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2005
Den största förändringen är i lastbilshallen med en grop som räcker till hela fordonet. Nu är det slut med att köra fram fordonet i flera omgångar för att klara besiktningen. Bild: Mårten Svemark
Den största förändringen är i lastbilshallen med en grop som räcker till hela fordonet. Nu är det slut med att köra fram fordonet i flera omgångar för att klara besiktningen. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

På fredagen underhöll kungen, eller någon som liknade kungen i uniform och tal, när den nya besiktningslokalen formellt invigdes av Bilprovningen vd Magnus Ehrenstråle. "Kungen" tyckte sig finna likheter mellan Drottningsholms slott och bilprovningen i Trelleborg - de ligger lika långt ifrån varandra.

Detta är den trettonde nya bilprovningen som invigs sedan 2001 då investeringsbeslut om 1,5 miljarder kronor togs. Det återstår sju bilprovningslokaler att bygga runt om i landet.

Annons

Även om kapaciteten i Trelleborg ökar med 10000 bilar om året så kommer inte hela ökningen att tas i anspråk.

– Under nästa säsong kommer vi väl upp i 34000 bilar, säger Bo Fältman, distriktschef på Bilprovningen. Det blir en ökning med 4000 bilar.

Den största förändringen finns i lastbilshallen med en grop så lång att hela fordonet kan besiktigas. Tidigare fick en bit av fordonet besiktigas, köras fram så att nästa del kunde besiktigas och sedan flyttas igen.

– Lastbilshallen är rena drömmen med en lång grop och modern utrustning, säger Bo Fältman. Vi får en mycket bättre process.

Från den 1 april kan även tunga fordon boka besiktning via internet. Just internetbokningen har blivit en succé. I dag är det 42 procent av alla som utnyttjar sin förbokade tid och betalar via internet.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons