Annons

Billings konditori utsatt för inbrott

Någon kastade en stor sten mot entrédörren till konditoriet. Men bytet blev magert för tjuven.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2018 • Uppdaterad 23 januari 2018
Billings konditori.Foto: Tomas Nyberg

För 1,5 vecka sedan drabbades butiken Milda Matilda på Algatan för inbrott. Någon slog sönder entrédörren genom att kasta stenar mot den.

Natten till söndag drabbades en annan företagare på samma gata. Billings konditori fick påhälsning av en eller flera tjuvar. Och tillvägagångssättet var det samma som för Milda Matilda. Strax efter klockan tre på natten kastade någon en sten, enligt polisen stor som en handboll, mot entrédörren. Därefter tog man sig in och stal kassalådan. Den visade sig dock vara tom.

Annons

Händelsen är nu polisanmäld.

Flera handlare på Algatan har länge slagit larm om dålig belysning som man menar kan öka risken för brott på gatan.

Lotta Wahlqvist, centrumledare i Trelleborg, intygar att belysningen och mörkret ofta tas upp av handlarna i centrum.

– Jag har inte hört att de känner sig oroliga för att något ska hända. Men det är klart att belysning minskar antal brott. Många tar upp med mig önskan om att få det ljusare i centrum, säger hon.

Hon tycker det är bra att handlarna inte verkar vara rädda. Men hon vill agera innan otryggheten kommer. Därför håller hon på att sammankalla ett möte mellan polisen och kommunens gatuchef Kristoffer Tonning.

– Jag vill ta upp denna fråga för att ta reda på vad man kan göra åt den, säger hon.

Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons