Annons

Billig soppa fyller förarnas bensintankar

För första gången på nästan fyra år kostar en liter 95-oktanig bensin mindre än 10 kronor. På torsdagen var det lägsta priset i Trelleborg 9,84 kronor.
Trelleborg • Publicerad 11 december 2008
På Jet-macken i Trelleborg kostade under torsdagen en liter 95-oktanig bensin 9,84 kronor. Maria Zackrisson var en av kunderna som passade på att utnyttja det låga priset och fylla tanken. bild: Tomas nyberg
På Jet-macken i Trelleborg kostade under torsdagen en liter 95-oktanig bensin 9,84 kronor. Maria Zackrisson var en av kunderna som passade på att utnyttja det låga priset och fylla tanken. bild: Tomas nybergFoto: 
En liter bensin för 9,84 kronor. Det lägsta priset på nästan fyra år.
En liter bensin för 9,84 kronor. Det lägsta priset på nästan fyra år.Foto: 

Det lägre priset kan jämföras med toppnoteringen 14,10 kronor per liter från juni i år. Orsaken till prisfallet stavas finanskris. Hjulen i den tunga industrin världen över snurrar allt långsammare. Därför minskar också efterfrågan på råolja. Något som direkt avspeglar sig på bensinpriset.

En av dem som passade på att fylla tanken var Maria Zackrisson.

Annons

- Det är alltid positivt att bensinen blir billigare. För egen del kör jag inte så mycket men min man pendlar till Malmö så vi har två bilar. Bensinen är en stor utgift på kontot, säger hon.

Trots det påverkas hennes bilkörning inte av bensinpriset.

-Nej egentligen inte. Man kör ju det man är tvungen att köra. Men smärtgränsen gick någonstans vid 14 kronor litern. Det sved i plånboken, säger Maria Zackrisson. Den åsikten delas även av Bengt Andersson. Trots att han är pensionär och bara kör cirka 1 500 mil om året håller han koll på bensinpriset.

- Ja jag tankar ju inte där det är dyrast. Jag hajade faktiskt till när jag såg att priset låg under tio kronor litern, säger han.

Vid en bensinpump en bit bort står Leif Lundgen. Och han har förändrat sin bensinkonsumtion i takt med att bensinen de senaste åren har blivit allt dyrare.

- Jo, priset påverkar. Jag har skaffat en annan mindre bil som drar mindre än den här. Denna är egentligen lite väl törstig så det är bra att priset gått ned den senaste tiden, säger han.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons