Annons

Biljettsläpp till Oktoberfest

I dag släpps biljetterna till årets Oktoberfest. Förra året sålde biljetterna slut på två timmar.
Trelleborg • Publicerad 7 september 2009
Foto: 
Nils-Gunnar Snygg, ordförande i Musikens vänner.
Nils-Gunnar Snygg, ordförande i Musikens vänner.Foto: 

Hallå där Nils-Gunnar Snygg, ordförande i Musikens vänner, som i samarbete med Trelleborgs musikkår för andra året ställer till med Oktoberfest, hur tror du det går i år?

– Det är min förhoppning att vi ska sälja slut i år också. Men det är omöjligt att sälja slut lika snabbt eftersom vi håller på i två dagar i år. Men jag hoppas på fulla hus.

Annons

Varför tror du att det blev en sådan succé förra året?

– Det fanns ett behov av en lite annorlunda upplevelse. Det fanns inte någon Oktoberfest i Trelleborg tidigare. Sedan är Trelleborg fortfarande en så liten stad så många känner varandra. Det var en väldigt familjär stämning förra året. En del av hemligheten är också den lite ruffiga miljön som den gamla stationen erbjuder.

Hur lägger ni upp festen i år?

– Vi håller på i två dagar, den andre och tredje oktober. Sedan ser det i princip ut som förra året. Vi bjuder på traditionell tysk mat - korv, kött, potatis och surkål. Sedan har vi tre orkestrar som alternerar hela kvällen. Sextetten Blåsarna från Trelleborg och Das Alpen Echo kvartett från Göteborg. Och under förra året upptäckte vi behovet av lite annan musik också. Folk ville dansa så därför är Kalasorkestern från Lund med i år.

Hur många biljetter släpper ni på måndag?

– 500-600 till fredagen och 800 till lördagen.

Vad är receptet till en riktigt lyckad Oktoberfest?

– Ett glatt humör! Ett jädra glatt humör hos de som går dit och roar sig.

Johan Silfversten Bergman
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons