Annons

Bilfri dag regnade bort

När vädrets makter visade fram sin sämsta sida i Trelleborg på söndagen blev arrangemanget "I staden utan min bil" nästan "I staden utan något folk".
Trelleborg • Publicerad 22 september 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Ungefär 25 tappra besökare hade kommit till Stortorget vid middagstid, trots att arrangörerna i MöTs ( miljö- och trafiksäker kommun) lockade med voltbil och krocksläde, gratis hästdroska, prov med elbil och etanolbil och massor av information. BILD:CLAES NYBERG När regnet öste ner som mest tvingades även arrangörerna söka skydd i bussen som stod på torget eftersom Skånetrafiken passade på att samtidigt med den bilfria dagen fira Skånetrafikens dag. En familj trotsade blötan och passade på att åka hästdroska. - Vi firar också Linnéas sjuårsdag, berättade mamma Maria Jacobsson som tog plats i droskan tillsammans med dottern och sonen Oscar samt maken Jan. På kuskbocken satt Linus Andler och Tove Emanuelsson. Hästdroskan drogs av de båda hästarna Lucky och Kurant tills regnet blev alltför kraftigt och ekipaget fick söka skydd från vädret. En besökare på plats på Stortorget var Geza Maté från Trelleborg .- Jag ska passa på att fylla på mitt rabattkort på Skånetrafikens buss, berättade Geza Maté. Skånetrafiken gav dagen till ära tio procent bonus för den som fyllde på sitt rabattkort.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons