Annons

Bilfirma utsatt för vandalisering

Trots höga stängsel med taggtråd, vaktbolag som tittar till då och då och stora låsta grindar lyckas någon gång på gång ta sig in på området och förstöra bilar och bussar som står uppställda på Bilia på Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2002
Per-Eve Welin. BILD: MÅRTEN SVEMARK
Per-Eve Welin. BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

BILD: MÅRTEN SVEMARK I helgen drabbades man av ytterligare en meningslös vandalisering. Fem bilar slogs totalt sönder med hjälp av en yxa. Det syns tydliga spår efter yxhugg i plåten på flera av bilarna och nästan alla rutor är krossade. - Jag fattar bara inte hur någon kan göra nåt sådant här. Det är mycket pengar de har förstört för, säger Per-Eve Welin, kundmottagare på Bilia. På marken intill ligger fortfarande en yxegg utan skaft kvar. Runtom är det massor glassplitter från rutor och lyktor på bilarna. Alla de fem bilarna stod uppställda på Bilias område eftersom de var krockskadade. En del skulle in för reparation, några skulle till skroten. Men det kan ändå kosta stora summor för Bilia. Flera av bilarna var nästan nya. - De bilar som ska till skroten tillhör försäkringsbolagen och de säljer ofta delar från bilarna. Nu får vi stå för det som är skadat och vi har en självrisk på 36 000 kronor per skada. Det kan bli mycket pengar, säger Per-Eve Welin. BILD: MÅRTEN SVEMARK Senast för fjorton dagar sedan utsattes Bilia för en stöld då någon tagit sig in på området och stulit hela hjul från nya bilar. Förra sommaren fyllde någon ett par bussar som står parkerade på baksidan av Bilia med skum från en brandsläckare. Då och då har bilar blivit repade eller vandaliserade. Men aldrig tidigare har de varit med om något liknande det som inträffade i helgen. Kanske kan det nu bli aktuellt med kameror eller något annat. Staket och vaktbolag räcker tydligen inte. Polisen säger sig inte kunna göra så mycket för att förhindra inbrotten och vandaliseringarna på Bilia. - Vi kan inte göra mycket åt det. Det är svårt att bevisa något. Det är i såfall tips som behövs på något sätt och blodspår eller liknande som bevis, säger närpolischef Car-Erik Borgquist.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons