Annons

Bilfest, bilfest – hela dan

Två bilar tömda på motorolja, som jagar varandra tills en av dem stannar. Det är en del av underhållningen på årets Palmträff.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2011
Palmträffen är öppen för alla, men vänder sig främst till ägare av amerikanare.
Palmträffen är öppen för alla, men vänder sig främst till ägare av amerikanare.Foto: Tomas Nyberg

För nionde året i rad ordnas Palmträffen av föreningen med samma namn. I första hand vänder arrangörerna sig till ägare av amerikanare, men träffen är öppen för alla.

– Vill det sig väl kommer det 300-400 bilar, säger Krister Göransson.

Annons

Det är på lördag, den 18 juni klockan 9, i anslutning till Palms åkeri i Mellanköpinge som bilträffen äger rum. Förutom uppvisningen med de två oljetappade bilarna som jagar varandra, så kallad motorsprängning, blir det också precisionskörning och liveband.

Den som kommer dit med sin bil kan ställa upp i en bedömningstävling där de finaste bilarna i fem olika klasser får pris. Prisutdelning sker klockan 16. Dagen avslutas med cruising i centrum vid 17-tiden.

– Förr har vi kört på landsbygden, men nu kommer vi att hålla oss till centrum. Vi har till och med fått tillstånd att köra på gågatan. Vi hoppas att det kan bli lite folkfest, som i Ystad där de varje år har en stor cruising i stan, säger Krister Göransson.

För att locka ut publiken satsar arrangörerna på en gratis veteranbuss mellan Stortorget och Mellanköpinge.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons