Annons

Bildspel: Nu skördas vinet

Nu skördas champagnen på Grönbys sydsluttningar. Det får visserligen inte kallas "champagne" av varumärkesskäl, men de mousserande vinerna är vad vinodlaren Håkan Hansson på Hällåkra gård tror är framtiden för de exklusiva skandinaviska vinerna.
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2013
Sommaren har varit fin. Grönbybon Anna Söderquist behöver inte rensa mycket i raderna.
Sommaren har varit fin. Grönbybon Anna Söderquist behöver inte rensa mycket i raderna.Foto: 
Gröna små sockerbomber lastas på flaket av Stina Larsson, granne till Hällåkra gård som gärna kommer och hjälper till när det ska skördas.
Gröna små sockerbomber lastas på flaket av Stina Larsson, granne till Hällåkra gård som gärna kommer och hjälper till när det ska skördas.Foto: 
Hällåkras Håkan Larsson hoppas kunna dubbla odlingen av sina gröna Solaris- och blå Leon Millot-druvor under de kommande fem åren.
Hällåkras Håkan Larsson hoppas kunna dubbla odlingen av sina gröna Solaris- och blå Leon Millot-druvor under de kommande fem åren.Foto: 
Rolf Olsson samlar de nyplockade, gröna druvorna inför en sista kvalitetskoll. Sedan ska de ner i "krossen":
Rolf Olsson samlar de nyplockade, gröna druvorna inför en sista kvalitetskoll. Sedan ska de ner i "krossen":Foto: 
Peter Bo-Jørgensen bland de långa raderna av vinrankor.
Peter Bo-Jørgensen bland de långa raderna av vinrankor.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Peter Bo-Jørgensen provsmakar de söta druvorna.
Peter Bo-Jørgensen provsmakar de söta druvorna.Foto: 
Hällåkra gård
Hällåkra gårdFoto: 
Foto: 

Hela reportaget läser du i onsdagens pappers- eller e-tidning

Louise Löfgren
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons