Annons

Bilder till tusen

Kolla in våra fotografers bilder från arrangemanget Trelleborg till tusen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2012
TA:s Lars Thulin gav spelningen tre palmer av fem möjliga.Foto: 
I Parken var det nostalgi, om inte för 1000 så åtminstone för omkring 300 personer som dansade till Trelleborgs storband, Rock-Ingvar och Diamonds. Bakom arrangemanget stod föreningen Gamla Trelleborg tillsammans med Musikens Vänner och Trelleborgs musikkår.Foto: 
Hanna Stenkvist är skötare åt ridskolehästen Snobben på Sydslättens ridskola. Ekipaget visade upp sig under söndagens skötarparad.Foto: 
Esmi Demirtas firade sin möhippa med konsert med Roger Pontare och en svängom i gräset med kommunalråd Ulf Bingsgård.Foto: 
The Boppers lockade många danssugna till Stadsparken.Foto: 
Foto: 
I Gärdslöv körde Lennart Kristiansson turer i trakten med sitt egna traktortåg.Foto: 
Anita och Alf Erlandsson från Hönsinge åkte med på rundturen vid Näsbyholm tillsammans med Kent och Kerstin Allansson som var på besök i Sverige men bosatta i Spanien.Foto: 
Jan Moritz, Ulla Mattsson och Mats Moritz besökte Fru Alstads kulturhus och firade Trelleborg till tusen genom att äta en bit av den långa tårtan.Foto: 
Med utgångspunkt från Gärdslöv bjöds det på en annorlunda åktur i trakterna kring Näsbyholm.Foto: 
Alley Girl var ett av tre lokala band som fick chansen att ta scenen i Stadsparken i besittning under lördagskvällen. De andra två banden var Balkan Boyz och Grit Licks. Ungdomsenheten stod för arrangemanget som sedan avslutades med ett disco.Foto: 
Säsongens första sommarkonsert med musikkryss med Trelleborgs musikkår hölls under Trelleborg till tusen. Serresjöskolans förskolekör deltog.Foto: 
Brottningsklubben Starke visade prov på sin verksamhet på Trelleborgen under söndagen. En av föreningens brottare, Emilia Jönsson, brottade ner en ”riktig viking” nämligen borgfrun Ylva-Kristina Ekelund. ”Detta var min första erfarenhet av brottning på det här sättet”, konstaterade Ylva-Kristina efteråt.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Uppslutning inför dopet av det nya pågatåget.Foto: 
Utställningen i den gamla banhallen.Foto: 
Om tre och ett halvt år kommer pågatågen börja gå från Trelleborg. Men redan på lördagen fanns ett alldeles sprillans nytt lila tåg på plats intill centralstationen för att bli döpt. Och namnet, det fick tåget från en fotograf som hade sitt sommarhus i Beddingestrand. – Härmed döper jag dig till Georg Oddner, förklarade barnbarnet Sam Oddner högtidligt innan han tillsammans med sin kusin Felix Lindell släppte ett glas fyllt av mousserande vin mot tåget. Till vänster om dem står Georg Oddners son Frans Oddner och till höger Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård.Foto: 
Foto: 
”Skånska Utskrifningsregementet till foth captain Prytz compagnie” kallar sig gruppen som sköt en invigningssalut för firandet av Trelleborg till 1000.Foto: 
Peter Nilsson är koncernchef på Trelleborg AB. På måndagen deltog han i "Vem kommer på middag".Foto: 
Karsten Börjesson i Västra Vemmerlöv kopplade en nyinköpt tröska tillverkad i Herrljunga till sin Volvo T24. Tröskan hade inte varit igång de senaste 40 åren men med Bo Bengtssons hjälp fick han igång den direkt.Foto: 
Lars E Fränngård tvekade inte att måla en tavla till förmån för Lions hjälpverksamhet. Föreningen Öppna Sinnen hade ställt upp en handfull stafflier längs CB-Friisgatan och Lars E Fränngård tog inspiration av den berömde konstnären Mondrian. ”Jag gillar abstrakt konst”, sade han och konstaterade att han nog får ropa in sin egen tavla när Lions håller auktion på de sammanlagt hundra tavlorna på Valen på onsdag den 6 juni.Foto: 
De tre bröderna Holmgren, från vänster Jens, Simon och Elias, roade sig med en stunds tåglek i den gamla banhallen. Här visades en del av de arbeten som barn och ungdomar från kommunen gjort kring utformningen av det nya stationsområdet.Foto: 
Margareta Sandén längtar tills persontågstrafiken börjar gå till och från Trelleborgs centralstation igen. I lördags såg hon till att få en glimt av vad som komma skall och granskade utställningarna som presenterades i den gamla banhallen.Foto: 
På fredagen smygstartade firandet då Roger Pontare invigde både den veckolånga festen och kommunens nyinköpta scenvagn med en konsert på Trelleborgen.Foto: 

För att se bildtext, dra med muspekaren över bilden.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons