Annons

Bilbränder oroar myndigheter

Fyra bilar blev totalförstörda efter en brand under natten mot måndagen. Polisen saknar spaningsuppslag och räddningstjänsten ser oroande tecken efter senaste tidens bränder på Fagerängen.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2011
Foto: Christer Thorell
Foto: Christer Thorell
Foto: Christer Thorell
Bilarna blev totalförstörda.
Bilarna blev totalförstörda.Foto: Claes Nyberg

Bilägaren stirrar på de utbrända bilarna, skakar på huvudet och öppnar garageporten.

– Det är inte bra, säger han när han backat ut sin blänkande bil ur garaget.

Annons

Natten mot måndagen vaknade närboende av en smäll. När vittnen kommit till platsen såg de hur elden spred sig till ytterligare två bilar.

– Vi har i nuläget ingenting att gå på, om det är ofog, att någon för sitt höga nöjes skull eldar, eller om det riktat mot något specifikt, att det finns ett djupare motiv. Vi diskuterade just hur vi ska angripa det här, säger Mats Hammar, biträdande närpolischef.

Polisen och räddningstjänsten träffades på måndagen för att diskutera senaste dagarnas bränder. Förutom de fyra bilarna brann det i ett sopkärl på söndagskvällen och på fredagsmorgonen brann det i två bilar.

– Det ser inte bra ut, det är ett oroande tecken, säger Kent Naterman, chef för räddningstjänsten i Trelleborg. Det är inget naturligt att det börjar brinna i så många bilar på så kort tid.

På måndag förmiddag ligger en stank av bränd plast i luften på Fagerängens nordöstra parkering. Runt de fyra bilarna ligger släckskummet kvar.

– Jag hörde smällen i natt, säger en man på cykel som kommit för att titta på förödelsen.

Han bor i villaområdet norr om parkeringen.

– Hela området var dimmigt, det var fullt med rök. Jag öppnade dörren till terrassen och det luktade något hemskt, säger han.

I år har det brunnit 6-8 gånger på Fagerängen, enligt räddningstjänsten i Trelleborg. Mer än tillräckligt tycker Omer Vrbanjac som har en bilplats i garagelängan.

– Man jobbar och sliter för det här nöjet, säger han och tittar på sin fina Volvo.

Annons

Den vill han inte få förstörd i någon brand.

– Det är inte okej. Det är dumt så in i helvete, säger han och tittar på de utbrända bilarna.

Någon teknisk bevisning går inte att få ut av dem.

– En teknisk undersökning på plats, för att binda en gärningman till dådet, kan inte ge någonting. Bevisen har brunnit upp, säger Ann-Christine Sjöbeck, polisens förundersökningsledare.

Polisen är angelägen om att få tips om bilbränderna och kommer bland annat att knacka dörr på Fagerängen.

Nerike Allehanda-1
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons