Annons

Bilar smiter förbi på cykelväg vid Västervång

En trelleborgare skriver till kommunen och klagar på att det är många bilar som utnyttjar en gång- och cykelväg mellan Yggdrasils väg och Lievägen på Västervång. En orsak kan vara fel på gps-navigeringen.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2014
Någon har försökt stoppa bilarna på gång- och cykelvägen vid Västervång genom att sätta upp en lastpall.
Någon har försökt stoppa bilarna på gång- och cykelvägen vid Västervång genom att sätta upp en lastpall.Foto: Tomas Nyberg

Enligt trelleborgaren, som själv bor på Västervång, leds bilar som kommer norrifrån och ska till det nedre området på Västervång in i det övre området via gps-navigeringen. Vilsna hittar de sedan smitvägen på gång- och cykelbanan och tar den i stället för att på nytt köra ut på väg 108.

Trelleborgaren uppger att det kan handla om ungefär en bil om dagen som kör på den otillåtna vägen.

Annons

Enligt trelleborgaren finns det heller ingen skyltning på plats som säger att det handlar om en gång- och cykelväg och inte en väg som är tillåten för bilkörning.

Mats Lawesson är gatuchef i Trelleborg och säger att brevet från trelleborgaren gjort att man uppmärksammat problemet.

- Vi ska se till att det är rätt skyltning på plats. Om det är skyltat korrekt så är det sedan en polissak att se till att bilisterna följer bestämmelserna.

När Trelleborgs Allehanda är på plats finns det ingen skyltning som säger att det handlar om en gång- och cykelväg.

Någon har dock satt upp en lastpall som hinder för bilarna att köra på vägen. Av däckavtrycken i gruset syns dock tydligt att det handlar om ganska många bilar som kört på vägen.

Lisa Kron
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons