Annons

Bifall till s-motion om fler toaletter

Kommunstyrelsen i Trelleborg ger sitt bifall till en motion från fyra s-kvinnor som kräver bättre och fler offentliga toaletter i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2007
Fler och bättre offentliga toaletter på gång efter s-motion. Här vid Övre finns redan några toaletter. Arkivbild: Tomas Nyberg
Fler och bättre offentliga toaletter på gång efter s-motion. Här vid Övre finns redan några toaletter. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Det var i augusti som Catherine Persson, Veronica Andersson, Anitha Lata och Marianne Pettersson, samtliga s, motionerade om att Trelleborgs kommun skulle ta ett samlat grepp om toalettfrågan.

I sin motion föreslog de att ansvaret för skötseln av de offentliga toaletterna ska bli tydligare, att den som ansvarar ska få i uppdrag att inventera och informera om offentliga toaletter samt undersöka möjligheterna och verka för att det blir fler toaletter för allmänheten i Trelleborg.

Annons

Ett sätt kan vara att samarbeta med olika näringsidkare, föreslår s-kvinnorna i sin motion.

Alla de punkterna föreslår kommunstyrelsen nu att kommunfullmäktige ska ge sitt bifall till. Dessutom ska kommunstyrelsen senare återkomma till kommunfullmäktige med en redovisning om vad som gjorts när det gäller offentliga toaletter i Trelleborg.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons