Annons

Bidrag lägre än snitt i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 23 juni 2008

Trelleborgs kommun ligger lägre än riksgenomsnittet både när det gäller kostnader per person och antalet mottagare av socialbidrag.

Det visar statistik som Socialstyrelsen har tagit fram från landets kommuner.

Annons

Antalet mottagare av socialbidrag ligger i genomsnitt på 4,1 procent i Sverige som helhet. I Trelleborg är det 3,3 procent av befolkningen som får socialbidrag.

Kostnaderna för bidragen ligger i Sverige som helhet på 968 kronor per invånare. i Trelleborg ligger kostnaderna på 738 kronor per kommuninvånare.

Statistiken visar att antalet mottagare av socialbidrag i Sverige minskar. Kostnaderna ökar dock. Sammanlagt betalades det ut 8,9 miljarder i bistånd under 2007. Bland övriga skånska kommuner ligger Malmö högst med 9,2 procent mottagare och en kostnad på 2 215 kronor per invånare. I Vellinge är antalet bidragsmottagare 0,3 procent och kostnaden per invånare 62 kronor.

Källa:Socialstyrelsen och TT.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons