Bibblan stängd för ommöblering

Trelleborg • Publicerad 13 april 2005
Ett minutiöst planerat pussel ägnar sig Veronica Svensson och de andra i bibliotekspersonalen åt i dagarna. BILD: CLAES NYBERG
Ett minutiöst planerat pussel ägnar sig Veronica Svensson och de andra i bibliotekspersonalen åt i dagarna. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Stans alla bokmalar får ge sig till tåls i tio dagar. På världsbokdagen 23 april öppnar Stadsbiblioteket igen, efter en "inre ansiktslyftning" som heter duga.

På onsdagsmorgonen kom personalen till bibblan precis som vanligt, men inte för att öppna för allmänheten utan för att rumstera om, flytta hyllor och kånka böcker. För allmänheten är det nu stängt, fram till lördagen den 23 april. Då blir det å andra sidan desto festligare, med nyinvigning under ceremoniella former, överraskningar och försäljning av utgallrade böcker.

Personalen har under lång tid planerat hur det nya innanmätet ska se ut, och shoppat nya stolar, bord och tyger. Målet är ett roligare, mer inbjudande och mer lättorienterat bibliotek.

– Ett av de vanligaste klagomålen vi får är att det är svårt att hitta här.

Det hoppas vi kunna åtgärda nu, berättar bibliotekarien Veronica Svensson medan hon radar upp barnböcker på golvet inför det stora hyllflyttspusslet.

– Vi håller bland annat på och skapar ett nytt centrum i mitten av biblioteket, som ska kännas naturligt att gå till, berättar bibliotekarien Magnus Cadier.

Flyttprocessen kan för övrigt följas i dagboksform på nätet, på www.omflyttning.blogspot.com.

Lars Thulin

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.