Annons

Bevis räckte inte för kammarrätten

Trelleborg • Publicerad 11 juli 2008

Mannen var ledare för ett företag och hade tillgång till firmabilarna. Utan körjournal kunde han inte visa att han inte kört privat och får därför betala förmånsskatt. Det har hovrätten slagit fast i en dom.

Skatteverket beslöt 2006 att mannen skulle betala skatt för bil- och drivmedelsförmån för taxeringsåret 2005 eftersom han hade tillgång till företagets två bilar.

Annons

Han nekade dock till att han använt dem för privata resor och överklagade till länsrätten. Mannen försökte bevisa hur mycket hans privata bilar var använda genom att visa upp bensinkvitton och menade att han inte skulle hinna med jobbet om han körde ytterligare 1  000 mil varje år med firmabilarna.

Länsrätten menade dock att det inte höll som bevis utan krävde körjournal. De hävdade därför att han skulle beskattas för bilförmån. Däremot menade de att han inte skulle anses ha fått en drivmedelsförmån.

Men mannen gav sig inte utan överklagade till kammarrätten som nu har slagit fast länsrättens dom.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons