Beväpnad polis spärrade av Östergatan

(Uppdaterad 20.50) Östergatan i Trelleborg spärrades av vid femtiden av beväpnad polis. Först vid halv niotiden på kvällen började polisen avveckla avspärrningen.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2007
Polisen spärrade av Östergatan i Trelleborg vid femtiden i jakt på en misstänkt pistolbeväpnad man. Bild Tomas Nyberg
Polisen spärrade av Östergatan i Trelleborg vid femtiden i jakt på en misstänkt pistolbeväpnad man. Bild Tomas NybergFoto: 

Då hade man inte hittat några spår efter den man som misstänks ha hotat en annan man med pistol på Östergatan. Den misstänkte mannen är sedan tidigare känd hos polisen, bland annat i samband med vapenbrott. Misstanken mot mannen nu rör grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Polisen tog mycket seriöst på det hela och valde att spärra av hela Östergatan mellan Österbrogatan och Hantverkaregatan.

Varken gående eller bilar fick passera in på gatan. Poliser med skottsäkra västar och kpistar motade bort nyfikna. Under tiden sökte en rad polispatruller samt en piketstyrka efter den misstänkte mannen.

 

Den man som den misstänkte ska ha hotat har förhörts under kvällen liksom vittnen. Vad som kommit fram i förhören vill polisen inte berätta mer om i nuläget, annat än att den misstänkte mannen var bekant med den som ska ha blivit hotad. Inte heller vill man tala om hur spaningarna efter den misstänkte ska bedrivas i fortsättningen.

 

Polisen ser fortfarande mycket allvarligt på det inträffade och det finns goda förhoppningar om att påträffa den misstänkte förr eller senare.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.