Annons

Betygspremiär i sexan

Nytt för den här terminsavslutningen är att eleverna får betyg redan i årskurs sex. TA var i går med på terminsavslutningen på Pilevallskolan, då de förväntansfulla eleverna i klass 6 A fick sina första riktiga betyg.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2012
Erna Dzaka vågar inte riktigt titta i kuvertet. Men sedan tar hon mod till sig.  Det är intressant att se vad man fick, och jag är jättenöjd, utbrister hon. Hanna Yahia försöker tjuvkika innan hon fått sina egna betyg.
Erna Dzaka vågar inte riktigt titta i kuvertet. Men sedan tar hon mod till sig.  Det är intressant att se vad man fick, och jag är jättenöjd, utbrister hon. Hanna Yahia försöker tjuvkika innan hon fått sina egna betyg.Foto: Tomas Nyberg
Foto: 

– Nu har vi kommit till det magiska ögonblicket då ni ska få era betyg. Ni är unika, det är första gången vi delar ut betyg redan i sexan, säger klassföreståndaren Mats Vikard högtidligt.

Eleverna sitter i sina skolbänkar och väntar tålmodigt. Den här gången vill Mats Vikard gå i från rutinen att dela ut i bokstavsordning. Han vill röra om i grytan litegrann.

Annons

En efter en går eleverna upp, tar emot sina betyg och ger sin lärare en ordentlig kram.

Erna Dzaka och Hanna Yahia är spända av förväntan när de har betygskuverten i sina händer. De öppnar dem lite på glänt och kikar ner – och så skiner Erna Dzaka upp.

– Det känns kul med betyg. Det är intressant att se vad man fick, och jag är jättenöjd. Kanske hade jag förväntat mig lite bättre men det är bra som det är. Jag är nöjd med engelskan som jag fick C i, och så A i mitt hemspråk bosniska, säger hon.

Hanna Yahia är också belåten.

– Ja, jag är nöjd, det är som att få en present – en julklapp, säger hon.

Martin Falkenby
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons