Annons

Betande får snart i Smyge kärr

Det är inte bara rara grodor och paddor som ska kunna siktas i Smyge kärr framöver. Trelleborgs kommun har fått klartecken av länsstyrelsen att även bedriva beteshävd med får i den västra delen av området. Man ska även bygga fårstängsel för att förhindra att fåren ger sig iväg.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2009
Trelleborgs kommun har fått klartecken av länsstyrelsen att även bedriva beteshävd med får i Smyge kärr. Bild: Scanpix
Trelleborgs kommun har fått klartecken av länsstyrelsen att även bedriva beteshävd med får i Smyge kärr. Bild: ScanpixFoto: 

Åtgärderna är en utökning av det lokala naturvårdsprojekt som bedrivs i området. Anledningen till utökningen är att kostnaderna för projektet hittills inte varit så stora som beräknat. Kommunen hade räknat med en kostnad på en halv miljon, av vilken länsstyrelsen står för hälften.

Den viktigaste delen av projektet är groddammar som anlagts i området, dammar som ska säkerställa groddjurens överlevnad och öka antalet vattensalamandrar och strandpaddor.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons