Betalar för sin egen klättrare

Efter flera månaders kamp mot kommunen har Bent Hansen och hans fru Erna nu gett upp och skaffat sig en egen trappklättrare. – Det är värt pengarna, säger Bent Hansen.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2011

Han är personlig assistent åt sin fru, men när hon inte längre orkade ta sig upp eller ner för trapporna i huset de bor i, hjälpte det inte att han fanns vid hennes sida. Hustrun blev mer eller mindre isolerad i lägenheten som ligger på andra våningen.

– Om vi skulle använda kommunens trappklättrare var vi tvungna att boka tid både för att ta oss ut och sedan in igen, berättar Bent Hansen.

Dessutom kostade det dem 24 kronor per gång – totalt 48 kronor för att ta sig in och ut ur hemmet.

Nu har paret istället fått tillgång till en egen trappklättrare. Genom assistansbolaget leasar de en maskin för 1600 kronor i månaden.

– Det fungerar utmärkt. Nu kan vi bestämma själv och komma och gå som vi vill utan att ta hänsyn till kommunen, säger Bent Hansen.

Han är mycket kritisk till kommunens rutiner med trappklättrare idag.

– Den behandling vi fått av kommunen är strikt emot gällande regler, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.