Annons

Besvärlig skorsten hos Trelleborg AB

Med hjälp av experter och räddningstjänst kunde Trelleborg AB på torsdagskvällen tömma en silo som orsakat företaget stort besvär i över en veckas tid.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2003

Silon innehåller materialet kimrök, en form av sot som är en av de vanligaste komponenterna i gummitillverkning. - För ungefär en vecka sedan fick vi reda på att silon höll onormalt höga temperaturer, berättar informationsansvarige Mikael Byström. Det är första gången något liknande inträffar. Det tog några dagar innan man fått läget under kontroll. personal från det företag som levererar kimröken fick kallas in. Därefter användes kvävgas för att kväva processen och se till att temperaturerna i silon skulle återgå till det normala. Det medförde vissa risker. - Det kunde i värsta fall ha lett till att det blev ett utsläpp. Därför tog vi kontakt med olika berörda myndigheter, säger Mikael Byström. Fem man från räddningstjänsten fanns i går kväll på plats för att övervaka och ingripa ifall personalen som sanerade den drabbade silon skulle komma till skada. Allt gick enligt planerna enligt räddningsledare Stellan Lindsjö. - Jag har aldrig varit med om det tidigare. Men någon fara för allmänheten har det inte varit frågan om. Trelleborg AB undersöker just nu materialet för ett se vad som kan ha varit orsaken till incidenten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons