Annons

Bestulen hittade sin utombordare på nätet

En Modeshögsbo som blev bestulen på sin båtmotor hittade den igen - till försäljning på internet. Motorn fick han inte tillbaka, men en 19-åring från samma hemtrakter kunde bindas till brottet.
Trelleborg • Publicerad 18 juli 2003

Stölden av utombordsmotorn, som satt på en liten fritidsbåt vid Modeshögs strand, upptäcktes den 11 juni. - Det var en gammal båtmotor, men vi skulle använda den på semestern så det var väldigt förargligt, berättar Modeshögsbon. Extra retligt när folk snor saker mitt framför näsan på en, vi bor ju bara 75 meter från stranden. Trumpet traskade Modeshögsbon iväg och köpte en ny motor, men han polisanmälde stölden och släppte inte riktigt tanken på den gamla. Några dagar senare kollade han igenom radannonser på internet - och där fanns motorn, till salu för 2 500 kronor. - "Fungerar bra", stod det fräckt nog! säger Modeshögsbon. Det fanns en bild, så jag kände ju igen den. Samma kväll ringde han polisen, som lovade att den redan nedlagda stöldutredningen skulle tas upp igen. Morgonen därpå försökte Modeshögsbon få tag i en utredningsman hos polisen. - Det tog mig en och en halv timma att komma fram till någon man kunde snacka med över huvud taget, säger Modeshögsbon kritiskt. Det är inte klokt att någon som ringer med uppslag i ett spaningsärende inte kan komma förbi telefonisten ens. Så småningom kom dock Modeshögsbon rätt, och med vägledning av hans uppgifter företogs en husrannsakan hos annonsören. Utombordaren hittades, men försäljaren menade att han köpt den i god tro, och han hade kvitto. En yngling från Gislövstrakten, som är ytligt bekant med Modeshögsfamiljen, hade sålt motorn, som han troligen skruvat loss en mörk kväll. Trots att stölden klarades upp kunde dock inte Modeshögsbon få sin maskin tillbaks. Hade motorn stulits efter den 1 juli hade Modeshögsbon fått den igen, eftersom lagen om "god tro" nu ändrats. Men stölden skedde i juni, och därför får den nye ägaren behålla motorn. Tjuven, däremot, åtalas nu, och den privatspanande Modeshögsbon vill ha 3 000 kronor för den stulna motorn.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons