Besöket i Bryssel gav mersmak

En titt inne i det pampiga EU-parlamentet och en visit på Svenska ambassaden. Det fick 18 elever som går på samhällsprogrammet, klass SP06A, på Söderslättsgymnasiet, uppleva när de besökte Bryssel.
Trelleborg • Publicerad 12 november 2008
Berättar med bilder, från vänster Maria Stenberg, Cassandra Lundvall, Monique Odelstig och Francis El Khouri. Bild: Tomas Nyberg
Berättar med bilder, från vänster Maria Stenberg, Cassandra Lundvall, Monique Odelstig och Francis El Khouri. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Det var verkligen en bonus att få göra den här resan, tycker Cassandra Lundvall.

Studieresan till Belgien gjordes för lite mer än en månad sedan. Vistelsen i Bryssel var verkligen lyckad, bekräftar fyra av eleverna, som går samhällsprogrammet med internationell inriktning.

- Kul att få se en sådan fin stad med vackra och stora hus. Det var en upplevelse att få se plenisalen i EU-parlamentet, säger Maria Stenberg.

Hon får genast respons av Cassandra Lundvall:

- Att läsa om parlamentet är en sak i sig men att få komma dit där är något helt annat. Det var väldigt givande att få komma in där, säger hon.

Förutom besöket i EU-parlamentet blev det en kortare visit på Sveriges ambassad. Dessutom hann de 18 eleverna och de två medföljande lärarna med en sväng på en skola samt Trelleborg AB:s kontor i Bryssel.

- Det var verkligen intressant att komma dit. Det gav mersmak och jag skulle gärna vilja åka dit igen, säger Francis El Khouri.

Nu sammanställer några av eleverna i klassen ett collage, bestående av bilder från resan.

Fotografier där hela klassen syns, interiörer från det jättelika parlamentet och andra bilder från Brysselbesöket.

- Det var lärorikt att vara i Bryssel, säger Monique Odelstig medan hon klistrar upp några av bilderna på plakaten, som snart hängs upp i en av skolans korridorer.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.