Annons

Besökarna skyndade att fynda i idrottshallen

För 20 år sedan startade second hand-marknaden för barnsaker i Anderslöv. På lördagen ringlade kön lång av fyndlystna familjer.
Trelleborg • Publicerad 26 september 2009
Foto: 
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

ANDERSLÖV. Dörrarna till idrottshallen öppnas, kön stormar in och sparkar av skorna i entrén. Fyndandet kan börja. I lugn takt för en del. Hysteriskt för andra.

— En vagn och en barnstol... Egentligen borde jag gå iväg och leta nu. Det var därför vi var här så tidigt, säger Anna Johansson från Hässleholmstrakten hastigt.

Annons

Louise Jansson från Trelleborg är nästan lika stressad. Byxor, tröjor och vinterkläder stod på inköpslistan. Det bästa går först vet hon.

— Jag plockar på mig nu och så får jag ställa mig och sortera ut sedan.

Omkring 80 säljare hade lämnat in sina gamla barnsaker till höstens second hand-marknad. Nästa tillfälle blir i vår.

— Jag tycker att det är en bra utveckling. När vi började ansågs inte second hand vara så fint, men nu är det helt okej, säger Tjärstin Kraft från familjecentret.

Sara Riis Hasselskog
Niclas Sörensen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons