Annons

Besök med fokus på bostäder

Ewa Thalén Finné (m) vill att kommunerna själva ska få bestämma om de ska sälja eller behålla sina hyreshus.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2007
Kent Jönsson, Ulf Bingsgård och Ewa Thalén Finné framför Trelleborgshems kontor i Trelleborg. Bild:Tomas Nyberg
Kent Jönsson, Ulf Bingsgård och Ewa Thalén Finné framför Trelleborgshems kontor i Trelleborg. Bild:Tomas NybergFoto: 

– Staten ska inte säga åt kommunerna hur de ska göra med sin egendom, utan det ska kommunerna själva bestämma, sade hon när hon träffade kommunalrådet i Trelleborg Ulf Bingsgård (m) och Trelleborgshems vd Kent Jönsson på tisdagen.

Ewa Thalén Finné sitter med i riksdagens civilutskott, som bland annat har hand om bostadspolitiken. Under sitt besök i Trelleborg på tisdagen passade hon därför på att diskutera med Kent Jönsson på Trelleborgshem.

Annons

– Vi har bland annat pratat om Fagerängen, sade Kent Jönsson. Jag tror inte på idén om att leda in en väg på området, som tidigare förts fram. I stället ska vi starta ett arbete på området som vi hoppas ska leda till något positivt.

Ewa Thalén Finné menar att det är bra med olika sorters boendeformer, bostadsrätt, hyresrätt och kanske även ägarlägenheter, i alla lägen i kommunerna.

I fjor skrev Ewa Thalén Finné, som är invald för valkretsen Södra Skåne, tillsammans med ett antal andra moderater en motion till riksdagen om vikten av att bygga ut infrastrukturen i Skåne. Efter den senaste tidens dystra besked om bland annat pågatågsutbyggnaden och E 6 mellan Trelleborg och Vellinge verkar dock tankarna i motionen långt borta.

– Jag står fortfarande för vad vi skrev i motionen, säger hon. Jag menar att staten måste satsa ytterligare pengar på infrastrukturen. Men sedan menar jag att det även kan behövas andra lösningar för infrastrukturen också, framför allt i form av förskotteringar.

Ewa Thalén Finné besökte under tisdagen även företaget Heatex och Abitares nybygge vid Östergatan samt deltog i ett möte med den moderata fullmäktigegruppen i Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons