Beslut om Täppan dröjer
- Tidigare har vi krävt att ärendet ska upp i kommunfullmäktige, vi har ju ansett att nämnden inte har beslutanderätt i sådana här frågor. Vi sa under mötet nej till att lägga ut Täppan på entreprenad och reserverade oss även på så sätt mot att ärendet ska avgöras i kommunfullmäktige, säger Marianne Pettersson, (s) vice ordförande i vård och omsorgsnämnden.
Att Socialdemokraterna valde att reservera sig mot nämndens beslut om att ärendet ska avgöras i kommunfullmäktige, är något Marianne Pettersson i efterhand anser vara aningen klumpigt och vilseledande.
- Det är klart att vi kanske skulle ha skrivit två yrkande. Vi skulle förmodligen helgarderat oss och skrivit i vårt yrkande att frågan skulle till kommunfullmäktige.
Marianne Pettersson vill dock inte ta på sig hela skulden för deras agerande.
- Allt är väldigt rörigt på våra möten. Ordföranden är inte så van vid propositioner och har svårt med mötestekniken. Det är konstigt att vi överhuvudtaget kan fatta några beslut, säger Pettersson.
Per Grönlund håller inte med.
- Det är rent trams alltihopa och har inte med saken att göra. Nu när de får som de vill börjar de blanda in annat, säger Grönlund. Processen kring äldreboendet Täppan är definitivt rörig. Samtidigt som nämnden beslutat att överlämna beslutsrätten till kommunfullmäktige pågår en utredning om ärendet i länsrätten. Detta eftersom socialdemokraterna överklagat nämndens beslut om att lägga ut Täppan på entreprenad med motiveringen att ärendet är av principiell natur och av större vikt för kommunen.
I stället för att invänta länsrätten beslut väljer därför alliansen att skicka ärendet direkt till kommunfullmäktige.
- Ärendet är inte prioriterat i länsrätten så tanken är att vi ska få ett snabbare beslut genom komunfullmäktige, säger Per Grönlund, spi, ordförande i vård och omsorgsnämnden.
Socialdemokraternas agerande Grönlund som en förhalningsprocess.
- Det är en fördröjningsstartegi, men det ligger väl i oppositionsrollen, säger Grönlund.