Beslut om planhyror kan ändras

Beslutet i upplevelsenämnden om en hyra för utomhusplaner på 650 kronor per match för vuxna i Trelleborg kan komma att ändras.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2002

Gert Larsson, före detta s-politiker och idrottsman i Trelleborg, hävdar att socialdemokraterna i Trelleborgs kommunfullmäktige vill riva upp beslutet och istället ge upplevelsenämnden mer pengar. Kommunalrådet Egil Ahl (s) vill dock inte bekräfta att det kommer att bli så. - Jag kan bara säga att frågan diskuterats, säger han. Men det är upplevelsenämnden som fattar beslut i frågan. - Avgiften skulle bli ett förödande slag mot idrotten i Trelleborg, menar Gert Larsson. Det kunde leda till att vissa föreningar tvingas slopa vissa lag, till exempel B-lag eller damlag. Tidigare har beslutats att de kommunala hyrorna för barn- och ungdomsverksamheten slopas och det kan vara en anledning till att upplevelsenämnden beslutat om de nya planhyrorna. - En ökning av ungdomsverksamheten ska inte behöva gå ut över vuxenverksamheten, menar Gert Larsson. Den är också viktig. Det handlar ju om folkhälsofrågor. Enligt Egil Ahl håller dock diskussionen fortfarande på internt och han vill i nuläget inte kommentera vad som kan komma ut av diskussionerna.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.