Annons

Beslut om Mimers hus först i januari

Trelleborg • Publicerad 17 december 2004

Det blev inget beslut om Mimers hus när nämnden för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt sammanträdde på fredagen. Just det besparingsförslaget lyftes ut.

Trelleborgs lasarett har ett besparingskrav på 30 miljoner kronor inför 2005. Skälet är att det inte skett någon uppräkning av regionbidraget löneförhöjningar och kostnadshöjningar. Att lasarettet verkar gå med 7 miljoner kronor i överskott är småsaker i sammanhanget.

Annons

Lasarettsledningen hade pekat ut sju olika möjligheter till besparingar som tillsammans skulle ge en kostnadsminskning på 30 miljoner kronor. Redan tidigare hade förslaget att omlokalisera psykiatrin, som skulle gett en halv miljon i besparing, strukits.

Läget har varit förvirrat kring Mimers hus. Sjukhuschefen Fredrik Fexner har angett avveckling av Mimers hus som ett sparförslag från sjukhusledningen. Sjukvårdsdirektör Håkan Rundberg har hänvisat till ett beslut i Trelleborgs socialnämnd som har förnekats ifrån socialförvaltningens sida. När Håkan Rundberg informerade de fackliga organisationerna om internbudgetarna så berättade han också om den osäkerhet som rådde kring Mimers hus på grund av oklara besked från kommunen.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons