Annons

Beslut om mast måste tas upp på nytt

Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2014
Foto: 

Kommunen får inget gehör för sitt överklagande av länsstyrelsens beslut att frågan om telemasten i Simremarken måste prövas på nytt. Mark- och miljödomstolen menar att det inte går att överklaga beslutet eftersom det inte handlar om själva sakfrågan.

Den 36 meter höga masten sattes upp 2004 efter att kommunen beviljat bygglov. Länsstyrelsen upphävde bygglovet eftersom man ansåg att masten var störande för grannarna. Beslutet överklagades av bolaget 3G Infrastructure Services AB som drev ärendet till Regeringsrätten, men inte fick något gehör för sina åsikter någonstans. Slutligt beslut fattades i december 2009, men trots det stod masten kvar.

Annons

Först i slutet av 2013 satte kommunen ner foten och krävde att masten skulle rivas annars skulle böter på en halv miljon kronor utgå. Dessförinnan hade kommunen avslagit en ny bygglovsansökan på samma mast, vilken dock överklagades till länsstyrelsen, där företaget fick rätt.

Men nu måste alltså den bygglovsansökan tas upp till ny prövning.

Lisa Kron
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons