Annons

Beslut om elnät överklagas

En trelleborgare överklagar kommunfullmäktiges beslut att pengar som tas ur fonden för kommunens elnät ska belastas med kostnader för kapitalet.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2002

Det handlar om drygt fem miljoner kronor som ska tas ur fonden för investeringar. Beslutet i kommunfullmäktige föregicks av debatt och Lars Arne Christensson (m) menade att elnätsverksamheten inte ska belastas med kostnader för kapital. - Kommunrevisionen har granskat ärendet före beslutet i kommunfullmäktige, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg. Pengarna i elnätsfonden kan betraktas som en del av kommunens egna kapital. Bakgrunden till oenigheten om pengarna i elnätsfonden är avregleringen av elmarknaden som gör att man betalar två räkningar för elen, en för själva elförbrukningen och en för nätverksamheten, inte nödvändigtvis till samma bolag. Elnätsverksamheten i Trelleborg ligger kvar som förvaltningsform under Tekniska nämnden medan själva elförsäljningen sker i i bolaget Tefab. Enligt kommunrevisionens granskning har elnätsfonden i Trelleborgs kommun som huvudsakligt syfte att jämna ut resultatet mellan olika år, men kan också användas för investeringar i verksamheten. Länsrätten, dit ärendet överklagats, begär nu in alla relevanta papper från kommunen och om överklagandet skett på ett riktigt sätt och inom rätt tid kommer länsrätten även att begära in ett svar från kommunen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons