Annons

Beslut om cykelväg i Skegrie får vänta

Trelleborg • Publicerad 21 juni 2005

Under måndagskvällens kommunfullmäktigemöte beslutade man att vänta med att fatta beslut om en cykelväg mellan Skegrie och Trelleborg.

En eventuell cykelväg mellan Skegrie och Trelleborg har tidigare diskuterats och nu hade ärendet åter blivit aktuellt eftersom en klass på Skegrie skola hade skickat in ett medborgarförslag om cykelvägen. Kommunfullmäktige tyckte att förslaget var bra men ville inte ta beslut om cykelvägen i nuläget. Däremot ska man titta på olika förslag till cykelvägar mellan Trelleborg och Skegrie i samband med E 6: ans utbyggnad samt framföra önskemål om att föra upp cykelvägen på Vägverkets lista över angelägna utbyggnadsprojekt.

Annons

Mats Sjölin (vp), tyckte dock att det var onödigt att vänta.

– I den nuvarande översiktsplanen ska cykelvägen prioriteras, varför vänta, behovet finns ju redan nu, sade Mats Sjölin.

Kjell Nilsson (s), höll med om att frågan var oerhört angelägen men att det var nödvändigt att vänta tills den fördjupade översiktsplanen var klar.

– Infrastrukturen är väldigt viktig, vi kan inte bygga en cykelväg förrän vi vet hur avfartsvägar till E 6:an ska dras, sade Kjell Nilsson.

Under kommunstyrelsens senaste möte vållade beslutet att köpa fastigheten 27:1 i Skegrie för att kunna fortsätta bostadsbebyggelse viss återhållsamhet bland ledamöter från moderaterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. Orsaken var att det inte fanns några handlingar i ärendet och att det inte hade gjorts någon undersökning av marken. En geoteknisk undersökning var nu gjord och handlingar var framtagna, vilket nu gjorde att ingen av ledamöterna hade något att invända mot köpet som alltså klubbades igenom även i fullmäktige.

Åsa Meierkord

Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons