Annons

Beslut om bullrande barnvagn

Trelleborgshem överklagar ett beslut av samhällsbyggnadsnämnden om att bolaget ska mäta om en hiss bullrar mer när man åker i den med barnvagn.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2012
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

– Vi anser inte att det finns någon anledning att mäta bullret med en barnvagn i hissen. Det kan inte bli mer buller då än utan barnvagn, säger Kent Jönsson, vd på det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem.

Bakgrunden till att samhällsbyggnadsnämnden kräver en mätning är att en hyresgäst klagat på bullret från hissen. Enligt klagomålet irriteras hyresgästen inte av den normala användningen av hissen, utan störs bara när någon till exempel åker i den med barnvagn eller när någon flyttar in eller ut ur en lägenhet i huset.

Annons

Kent Jönsson ställer sig mycket oförstående till att samhällsbyggnaden kräver att Trelleborgshem ska mäta bullret med en barnvagn i hissen.

– En barnvagn väger kanske 15 till 20 kilogram och ett litet barn mellan 4 och 15 kilo. Det blir sammanlagt maximalt 35 kilo. Hissen är gjord för att tåla fem personer eller 400 kilo, säger han.

I sitt överklagande av beslutet menar Kent Jönsson att det inte är något onormalt att hissen i ett flerfamiljshus används även av den som har en barnvagn. Det kan inte heller vara någon onormal belastning som ger gör att hissen bullrar extra mycket, anser han.

– Det kan ju vara en hyresgäst som väger 120 kilo, det borde i så fall ge ännu mer buller, menar han.

Trelleborgshem har i våras mätt bullret från hissen. Mätningen visar att bullernivån låg väl under riktlinjerna. Dock utan barnvagn.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons