Annons

Beskjutningar med luftvapen oroar

Det var inte bara bilar parkerade på Johan Kocksgatan som blev beskjutna i helgen. Ägare till bilar på andra platser har hört av sig till polisen liksom Toyota center på Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2003
Roland Holmströms bil besköts i helgen. BILD: TOMAS NYBERG
Roland Holmströms bil besköts i helgen. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Roland Holmströms firmabil besköts i helgen. BILD: TOMAS NYBERG Dessutom sköt någon mot en stadsbuss när den kom körande på Johan Kocksgatan på söndagen. På Toyota center fick sammanlagt fyra stora fönsterrutor skotthål efter att någon i en förbipasserande bil skjutit mot bilhallen. - Jag hörde något som smattrade till först två gånger. Jag gick då för att titta vad det var och såg några i en bil som körde förbi och som sköt med något, säger Magnus Persson som arbetade i bilhallen på söndagseftermiddagen. Chefen för Toyota center, Owe Gustafsson, var på måndagen upprörd över skadegörelsen. Polisen har ännu inga spår efter den eller de personer som kan ha kört runt i Trelleborg i helgen och skjutit. - Man har skjutit på bilar som stått parkerade på Johan Kocksgatan. Plus en buss som kom körande. Det här är inte riktigt klokt, säger närpolischef Björn Schäfer. Under måndagen kom ytterligare anmälningar från personer som utsatts för beskjutningarna men än har polisen inte så mycket att gå efter. - Vi har rubricerat det inträffade som skadegörelse. Vi håller på att analysera det som vi fått in och ska sammanställa det för att se om det finns något som leder oss till en gärningsman, säger Anders Karlsson, chef på polisens brottsrotel i Ystad. Polisen vet inte om beskjutningarna i helgen har något samband med de som inträffade i Trelleborg i juli förra året. Då blev flera personer beskjutna med luftpistol. I samband med det sågs två personer som körde runt på en moped. Under helgen har det kommit fram uppgifter om att beskjutningarna ska ha skett både från en lägenhet och från en bil.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons