Annons

Berusade män orsakade tågurspårning

En tågurspårning med dryga kostnader och försenade färjor som följd orsakades under torsdagsmorgonen av två berusade män i Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2003

Enligt polisen hade männen, två tyska medborgare, försökt stiga på färjan m/s Trelleborg under sena onsdagen, men blivit avvisade för att de var för berusade. De beslöt sig då för att försöka smita ombord, genom att gå via klaffen till tågdäck, där tågen just rullade in. Medan männen trängde sig mellan ett lok och ett manöverskåp råkade de komma åt en knapp som styr spårväxlarna. Följden blev att loket spårade ur. Färjan kunde inte avgå i tid, och SJ:s bärgare fick tillkallas. De två männen upptäcktes och överlämnades till polisen, som tog dem till Malmö för tillnyktring. Kostnaden för urspårningen beräknas till någonstans mellan 300 000 och 500 000 kronor.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons