Annons

Berusad skolbusschaufför stoppades vid skola

Uppdatering: Den här artikeln publicerades efter felaktiga uppgifter från polisen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Västra Ingelstad • Publicerad 9 november 2023 • Uppdaterad 10 november 2023

Föraren, en man i 45-årsåldern, var en av dem som kontrollerades när polisen tittade på fordon, kontrollerade hastigheter och mätte hastigheter.

Mannen fick blåsa i polisens instrument och tvingades sedan följa med till polisstationen för mer provtagning. Även den visade att han inte var nykter och han misstänks för rattfylleri.

Annons

– Det är allvarligt om man framför fordon på allmän väg när man är påverkad av alkohol eller droger. När man dessutom har barn som passagerare blir det ytterligare en nivå på det, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens region syd.

Kontrollerna gjordes vid 16-tiden på länsväg 101. En annan som stoppades var en mopedförare i 25-årsåldern. Han körde en trimmad moped. 25-åringen är misstänkt för olovlig körning, eftersom en trimmad moped klassas som motorcykel. Han hade också en kniv på sig och är därför misstänkt för brott mot knivlagen.

Flera bilförare som stoppades körde för fort och fick böta för hastighetsöverträdelserna.

Helena WennströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons