Annons

Bert Ekstrand, FP

Vad har varit bäst de första två åren?
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2009

– En viktig sak är att vi fått klart med Vägverket om E6. En annan är hamnutredningen. Sedan har det tagits många beslut om att konkurrensutsätta verksamheter. En annan sak är att näringslivet fått en mer positiv syn på kommunen som klättrat i rankingar. Sedan har vi startat teknikcollege och på sikt ska vi ha lektorer på gymnasiet.

Vad har varit sämst?

Annons

– Jag tycker att Banverkets behandling om vår önskan om Pågatåg inte gått kommunens väg. Nu är planerna tidigast 2015 och det är ingen framgång för kommunen.

Hur har samarbetet fungerat med övriga partier inom alliansen?:

– En sak som man blir medveten om hela tiden är att det är väldigt svårt att styra en kommun när man är så många partier som tidigare inte varit med och styrt. I stort sett har det varit bra men det finns ett problem i att ordförandena ute i nämnderna som i stort sett sätter dagordningen, kommer från olika partier och ideologier.

Vill ni ha ett fortsatt samarbete?

– Vi hoppas att det ska fungera. Men det är inget som vi inom folkpartiet har tagit ställning till ännu.

Hur ska ni vinna nästa val?

– Folkpartiet kommer som de andra partierna att profilera sina hjärtefrågor. Vi har inte inom alliansen talat konkret om en gemensam valplattform men lite mer löst om hur vi ska hantera det.

Vilka är de viktigaste frågorna de närmaste två åren?

– Det är viktigt att fortsätta att utveckla skolan åt rätt håll. Där finns kvar vissa strukturer som inte är så särskilt bra och elevernas resultat pekar inte otvetydigt uppåt.

– Sedan måste vi kunna få resurser för att få en mer tillfredsställande lärartäthet i förskolan.

– Och så måste vi fortsätta underhållet av våra fastigheter. Det är viktigt för annars tar det pengar från kärnområden som skola, vård och omsorg.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons