Annons

Berits trädgård – en plats att mötas på

"I Norrland behöver du inte bjuda hem folk, de kommer ändå. Så är det inte riktigt här", säger Berit Vikström Fred som tillsammans med Anne-Sofie Pollei startat kafé i Berits trädgård.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2013
Berit Vikström Fred och Anne-Sofie Pollei menar att föreningen verkligen blir en mötesplats, både för människor som redan känner varandra och för nya bekantskaper.
Berit Vikström Fred och Anne-Sofie Pollei menar att föreningen verkligen blir en mötesplats, både för människor som redan känner varandra och för nya bekantskaper.Foto: Anna Wahlgren

När Berit Vikström Fred flyttade in i sitt hus på Västergatan för ungefär åtta år sedan var det ett getingbo som gjorde att hon fick kontakt med grannen Anne-Sofie Pollei.

– Jag såg från min balkong hur getingar flög ut och in vid henne tak, så när jag träffade henne berättade jag det, säger Anne-Sofie Pollei.

Annons

Det visade sig att de båda har norrländskt ursprung och de blev snabbt goda vänner. Sedan en månad tillbaka har de också trädgårdskafé ihop.

– Många vill se min trädgård, och känner ett lugn när de kommer hit. Vi ville öppna trädgården för dem, förklarar Berit Vikström Fred.

Lösningen blev en förening i samverkan med ABF med namnet Café Mötesplatsen. Medlemmarna, som redan är ett 100-tal, får tillgång till trädgården torsdag till söndag hela sommaren. Där kan de ägna sig åt nästan vad som helst.

– Vi har konstutställning, växt- och klädförsäljning, massage och meditation. Nästan alla idéer som medlemmarna har blir verklighet, säger Berit Vikström Fred.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons